Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Михаил Мадански събира момчетата си днес за контролна среща със Сърбия. Тимът се готви за европейски квалификации, и има предвидени сериозни проверки за лятото.

ВИЖТЕ ИНТЕРВЮТО ТУК!

„Моето лично настроение е добро, защото напоследък голяма част от футболистите играят в клубовете си и това ми дава основания да смятам, че нещата ще вървят добре. Играем контрола с много силен съперник, това е стремежът – да играем с колкото се може по-силни съперници. Добра контрола, която се надявам да даде нужния ефект,” коментира Мадански.

Неговата селекция ще играе две контроли през юни, с Гърция, и Швейцария или Белгия, през август с Турция или Македония, и на 1 септември посрещаме Холандия в Ловеч.

„Днес и утре тренираме, в сряда тръгваме за Белград, и в петък от 14.30 е мачът,” каза треньорът за програмата в следващите дни.

„Съвместно занимание с мъжкия отбор няма да има, ще има само събеседвания. Мачът за мъжкия отбор е изключително сериозен и важен, и няма място за експерименти,” обясни Мадански.

Той обясни още, че има логика в това да се викат играчи от Б група, защото те играят в своите клубове: „Преди Дреновички и Дечев за заминат за Разград, ми се обадиха, да ме попитат. Предпочитам да играят в Б група, вместо само да хабят водата в банята в А група. Ето, Мартин Тошев не влиза в игра, Страхил Попов не е влизал в игра от началото на първенството. Предпочитам да изиграят 10 мача в Б група.”

„Аз се тези футболисти работя, с голяма част, вече трета година. Ние сме в трудна, равностойна група. Аз смятам, че ние имаме всички възможности да се преборим поне за баража,” каза още Мадански за евроквалификациите.

Той призна, че го тревожи фактът, че няма достатъчно играчи на грандовете в състава, особено от Левски: „Изключително лоша индикация е, аз съм казвал, че национален отбор не се прави без футболисти на ЦСКА и Левски. Пред мен стои сериозен въпрос с футболисти на Левски, и смятам, че трудно се прави национален отбор без футболисти от двата отбора.”

„Ние в Каварна нямаме футболисти от националния отбор. Бойкота си е само техен, това е изключителна глупост. Човек, който аз много уважавам, кмета на Каварна, така да определя съдбата на отбора си...Пак влязохме в историята с някакво ноу-хау, но футболният съюз трябва да решава,” категоричен бе специалистът за случилото се между Калиакра и Левски.

След като преди няколко месеца Мишо Мадански разкритикува клубовете, че не пускат в игра младежи, сега вече той е доволен от комуникацията. „Удари самара, да се сети магарето,” цитира той поговорката. „Сега работим добре, доволен съм от комуникацията. Важно е, че в младежкия отбор има добра атмосфера, играем със силни отбори, и треньорите се убедихе, че става въпрос не за развлечение, а тук работим професионално и се опитваме да дадем на футболистите международни срещи със силни противници.”