Помощникът на Лотар Матеус в националния отбор на България – Илия Груев изгледа мача от 16-я кръг на А група между отборите на Миньор Перник и Литекс (0:3).

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК!

„Аз ще наблюдавам повече играчите в българското първенство, а Матеус тези, които играят в чужбина. Знам, че скоро ще пътува до Турция да наблюдава Ивелин Попов, после до Русия, когато започне първенството. Така че задачите са разпределени, всеки поема своя ресор и не е необходимо по двама души да гледаме едни и същи мачове”, сподели Груев след двубоя в Перник.

Той бе помолен да коментира и скандалите, разразили се след контролата България – Естония: „Несериозно е да се занимава спортно-техническото ръководство с неща, които не засягат играчите. Ако други хора са замесени или участвали в нещо нередно, трябва да си понесат последствията. Ние просто участвахме в контрола, в която да проверим какво е нашето моментно състояние.”

„В този ден и Швейцария завърши наравно в тяхната контрола. Видяхме играчите в какво състояние са. Мисля, че тази контрола, колкото и на ранен етап да беше, беше полезна за нас”, завърши Илия Груев.