Селекционерът Михаил Мадански разкри, че най-вероятната причина според него Благой Георгиев да напусне тима, е, че след тактическата тренировка полузащитникът е останал с впечатление, че няма да е титуляр утре срещу Уелс. Наставникът обаче добави, че самият той още не е определил кои ще бъдат титулярите в този двубой.

Наставникът сподели още, че щом като играчите не харесват своите треньори, може би е най-добре да бъде сложен за селекционер Стефан Данаилов, тъй като той може да играе различни роли. Въпреки всичко случило се, наставникът е има подкрепата на Боби Михайлов, който още преди случая с Благой Георгиев, му е казал, че застава зад него.

Освен това, Михаил Мадански разкри на пресконференцията, че е имал личен разговор с Благой Георгиев и Димитър Рангелов вчера, а двамата са реагирали по коренно различен начин на думите му.

„Към 11 часа разбрах, че Благо е напуснал лагера, това си е лично негово решение, мотивите за това, че си е тръгнал трябва да разберете от него. Бих казал следното. Сега си давам сметка защо националният ни отбор е на такова дередже. Сега си давам сметка колко трудно им е било на треньорите, които е трябвало да се съобразяват с капризите на този или онзи. Национален отбор ще има, когато треньорът има водеща роля“, започна треньорът.

„Ако човек чете пресата, тогава изглежда, че отборът е съставен от банда олигофрени. Аз съм в доста години от националните отбори и съм убеден, че не е така, както и че могат да се намерят хора, които знаят за какво идват в националния. Ще ви дам пример с Генчев, който посреднощ да му се обадиш, пеша тръгва. Да сте чули Златински, Мартин Петров да е казал нещо. Аз не съм чул. С такива хора ми се работи в националния“, добави селекционерът.„Щом Благой Георгиев напусна по този начин, значи не е гръбнакът на отбора. След вчерашната тактическа тренировка, вероятно той е останал с впечатление, че няма да е титуляр, въпреки че аз досега не знам кой ще е титуляр“, добави Мадански.

„Водих разговор с Благой Георгиев и Димитър Рангелов, който не включваше тоталното отстраняване на двамата от националния отбор. Димитър Рангелов е част от националния отбор, аз говорих с тях по една причина. След пристигането от Украйна, на летището, говорих за подновяването, но не уточнихме какво правим с 29-годишните и аз исках да проведа разговор с тях на тази тема. За едни те са стари, за други те са млади. Следващият треньор може и да повика Благой Георгиев, ако аз остана, тогава ще разберете, дали ще го викам“, каза още Мадански.

"Реал Мадрид отдавна се отказаха да ме канят в отбора, треньорската ми кариера може и да е свързана с националния отбор, но ако не си свърша работата, ставам и си тръгвам. Слуховете, че трябва да се даде много време за треньора, за да се докаже дали може или не, е приказка за треньорите, за да могат да подписват дългосрочни договори, за да си търсят неустойките после. Треньорът винаги е виновен, няма кой да ми е виновен друг, след като са ми дали право да работя както аз искам. Какво е виновен президентът? Петзвезден хотел, тренировки, екипировка, всичко има."

„Всеки има право да говори, предпочитам да замълча и никога няма да говоря пред вас, с каквито и да било определения за Благо Георгиев. Той е футболист с доказани качества. Аз съм жестоко обиден от това, че Благо Георгиев си тръгна. През последните години се действаше така. Някой си решава, че треньорът не е достоен и пуска декларация, че няма да играе, докато той е там. Ами да направят Стефан Данаилов треньор, той може да играе различни роли и да го харесат“, категоричен бе селекционерът.

"Който не се съобразява с треньора, било то временен или не, просто няма място в отбора. Това е първото, което трябва да се направи", завърши Мадански.