Селекционерът на младежкия ни национален отбор Михаил Мадански изрази своето недоволство от водения от него тим в приключващите квалификации за Европейско първенство. Младежите ни ще изиграят последния си мач в тази кампания в понеделник като гости на Люксембург. Днес те се събраха на лагер преди срещата, като пътуват за Великото херцогство в неделя.

„Като цяло мисля, че можеше да завършим по-напред в класирането на тази квалификация. Не съм доволен от пропуснатите победи с Шотландия и Австрия в Ловеч. Това бяха двата мача, които бяхме длъжни да спечелим, макар че имаше субективни обстоятелства, но и те влизат в играта. Да представихме се по-добре от предходните квалификации, но мисля, че имахме сили да играем бараж”, заяви младежкият селекционер.

„Договорът ми като младежки национален селекционер изтича през октомври. Вече съм разговарял с г-н Михайлов и съм му казал какво желая. Това, че той и Изпълкома на БФС са доволни от мен ме радва, но аз не съм доволен напълно от това, което свършихме. Може да се стиковат нещата още по-добре”каза още Мадански.

„Разговарял съм с президента Борислав Михайлов, че съм имал контакти с отбори от чужбина, в това число за национален селекционер на Танзания и с Азърбейджан. Но амбициите и желанията ми са да изкарам още един цикъл с младежкия национален отбор. За мен това е много по-престижно”, категоричен бе селекционерът на младежите.

„Не бих казал, че мачът с Люксембург е без значение. За младежкият и юношеските ни национални отбори, всеки мач и всяка точица е от значение. Отборът, който срещаме преди 2 години победи Холандия в юношеска квалификация. А и ние не сме някаква световна сила, за да подценяваме когото и да било и трябва да подходим много сериозно”, разкри очакванията си за мача Михаил Мадански.

Той добави, че в като цяло това ще бъде отборът, на който ще разчита и за предстоящите европейски квалификации: „Излизаме без осем твърди титуляри срещу Люксембург, но в общи линии това ще е отбора за следващите европейски квалификации. В отминаващите квалификации малко по малко налагах футболисти, които ще защитават националната фланелка в следващите квалификации. Хубавото е, че Илия и Георги Миланов вече са в представителния ни национален отбор, въпреки че аз разчитах на тях за предстоящите квалификации. Но вече съм се разбрал с националния селекционер Любослав Пенев, че футболист от младежкия отбор извикан в мъжкия няма да бъде връщан обратно при младежите!”

„Смятам, че е много важно да не загубим мача с Италия. Ще бъде страхотно ако в тези предстоящи два мача излезем с 3 или 4 точки. Екипът на Любослав Пенев работи отлично и аз ще стискам палци за победа”, пожела си Михаил Мадански.