Старши треньорът на младежкия национален отбор на България Михаил Мадански не отхвърли възможността тимът ни да се е забъркал в скандал през 2009 година с уговорени мачове. Става дума за двубой в Сливен от преди две години, в който младежите ни побеждават Зимбабве с 5:0.

„Прочетох в пресата за този скандал. Сега имахме покана за два мача в Китай, дори ни поемаха всички разходи и централата щеше да получи пари. Но преценихме, че е по-добре да не пътуваме. Аз съм бил в Китай на работа и знам как се манипулират мачове там. Една от причините да не пътуваме, е да не се забъркаме пак в някой скандал, в който ние няма да имаме нищо общо. Предполагам, че ако е имало нещо, така е станало и в този мач със Зимбабве. Едните спират да играят, а другите си играят и резултатът става 5:0”, сподели Михаил Мадански преди предстоящия лагер в Сандански и две контроли срещу Гърция и Македония.

„Аз лично очаквам да направим хубави мачове, за разлика от последния двубой със Сърбия, където, меко казано, се поизложихме. Оказа се, че в цяла Европа, контролите на младежките национали се осъществяват са предимно на регионален принцип. Трима от тези, на които разчитахме, сериозни хора, на които разчитах, са с много сериозни травми”, добави Мадански.

„Хората, на които се разчита в атака като Сашо Тонев, Момчил Цветанов, Пасков, който е дебютант, последния месец практически не са играли. Но ще спрем да се оплакваме, защото това е положението. В Аякс станаха шампиони с трима младежки национали, а Литекс стана шампион с 5-ма младежки национали, дано това да бъде за добро”, каза още наставникът.

Относно предстоящата квалификация на мъжкия национален тим срещу Черна гора, Михаил Мадански сподели: „Спокоен съм, че този мач в никакъв случай няма да го загубим. 70 процента победа за нас. Черна гора имат проблем и в момента, имат наказани, контузени и нищо чудно да вземем трите точки там.”