Националният селекционер на България Лотар Матеус заяви, че Уейн Рууни е необикновен играч, но няма да бъде пазен от двама.

„Само един играч е леко настанил и това е Александър Тунчев. Всички останали играчи са напълно здрави. Тунчев ще участва в тренировката, която е довечера. Играта на англичаните ни е позната”, коментира Матеус.

„Очаквам Фабио Капело днес също да оповести своите играчи. Това винаги е една игра между треньорите, които се стремят да се изненадат. От нас самите зависи как ще изненадаме и преборим Англия”, добави германецът.

„На терена ще има само един германец в този мач и това ще бъда аз и ще съм на резервната скамейка. Много бих искал да играя, но за съжаление не мога. Моите футболисти трябва да се раздадат. Те знаят, че ще играят срещу Англия и трябва да покажат най-доброто, на което са способни”, сподели националният селекционер.

„Рууни е един необикновен играч, но няма да го пазят двама. Само един футболист ще се занимава с него. Разбира се в определени ситуации срещу Рууни може да играят и няколко футболисти. Видяхме, че Англия има и други много добри играчи. Доста работихме в последните дни, за да сме напълно наясно със съперника. Очаквам днес техният треньор да си каже състава. Това са обичайни хитрини между треньорите преди мач”, Лотар Матеус.

"И ние като треньора на англичаните Фабио Капело знаем, че ни чака труден мач. Той има голям опит. Сам знае, че неговите футболисти са по-добри от тези на България, но също така знае, че във футбола могат да се случат много различни неща", каза Матеус.

"За нас е важно още от самото начало на напипаме ритъма на мача, а не нашите футболисти да тичат като мишка от котката. Основата ни задача е да покажем, че българският футбол не е толкова лош, колкото изглежда от резултатите в последните срещи. Ако постигнем добър резултат, този мач дълго време няма да се забрави", допълни той.