Националният селекционер на България Лотар Матеус заяви, че ще гради отбор за бъдещето и затова разбира решението на Георги Пеев да прекрати кариерата си.

“Направихме едно добро представяне най-вече до 60-70-та минута. Играхме добре. Създадохме добри положения в предни позиции. Представихме се много силно в защита”, коментира германецът.

“Това е бъдещето на българския футбол. Играчите стояха много близо един до друг. В последните 20 минути свалихме темпото на игра, но това беше, защото българското и руското първенство започнаха преди две седмици и играчите не се намират в най-добрата си форма”. добави Матеус.

“Аз говоря постоянно с моите футболисти, защото понякога те се нуждаят от мотивация, от баща, от психолог или от подкрепа. Ние отиваме в Кипър с 18 футболисти. Георгиев има контузия, говорих с Пеев вчера и той ми каза, че приключва с кариерата си в националния отбор, защото иска да се концентрира върху представянето си в клубния отбор”, сподели националният селекционер.

“Лазаров ще остане в България, но за сметка на това Петров се завръща. Макриев е контузен, а Михайлов ме помоли да се върне по-рано в Твенте, защото му предстоят много мачове. Смятам, че това ще бъде добре за втория вратар Стоянов, който ще може да играе срещу Кипър. Трябва да се съобразя с решението на Пеев, защото той играе от дълго време за националния отбор. Трябва да дам шанс на млади играчи и да градим отбор за бъдещето”, каза още Лотар Матеус.