Селекционерът на България Любослав Пенев сподели, че отборът ще се изправи срещу Унгария с нова схема и ще играе по различен начин. „Трикольорите“ заминаха тази сутрин за предстоящата приятелска среща в Гьор, която ще се проведе на 29 февруари.

„С прекрасно настроение заминаваме, момчетата са доволни и радостни, а аз съм още по-доволен, защото за тези два дена и половина свършихме много добра работа. Доволен съм от отношението, което видях за тези 5 тренировки“, каза наставникът.

„Искам да видя първо поведението на футболистите по време на мач, дали ще реализират това, което тренирахме. Важно е резултатът да се покаже по време на мача. Ще търсим победата, не се отказвам и от символичните 3 точки. Искам да изградим стил и отборът да бъде подготвен за всеки мач.“

„Малко са ми контролите, но в националния отбор се работи така. Трябва да ги наваксвам в малкото дни, които имаме, ще ги затрупвам с информация, както на теория, така и на практика“, добави още на Летище София Любо Пенев.

„Унгария играе в познатата схема 4-4-2, поне в последните мачове, но имаме доста информация за съперника.“

„Схемата ни е променена, остава да продължим да я тренираме, но няма да играем по един и същи начин. Ще имаме една, две или три тактически постройки. Имаме право в контролата на 5+1 смени, едната е на вратаря, така ще видим“, завърши селекционерът на България.