„Мисля, че всички отбори са доволни от програмата и е по-добре, че не беше изтеглена служебно. Преговорите преминаха добре и всеки направи компромиси”, заяви националният селекционер Любослав Пенев при пристигането на българската делегация от Прага, където бе изготвена програмата за квалификациите за Мондиал 2014 година в Бразилия.

„Така или иначе трябва да изиграем всички мачове. Хубаво е, че в началото срещаме три от тимовете, участващи на Европейското първенство. Може да разчитаме на това, че ще имаме време да се подготвим. Ако евентуално те са преуморени, това ни дава допълнителни шансове”, добави специалистът.

„В нашата група има три ясни фаворита – отборите, които участват на Европейското – Дания, Чехия и Италия. Така че ни предстои доста работа. Но все пак запазваме шансовете си. Дано да стигнем дотам, че последните мачове да са решаващи за нас. Това означава да понатрупаме точки в началото. За мен жребият бе добър за всички отбори, не само за нас. Това са ни противниците, трябва да се подготвяме”, категоричен бе бившият наставник на ЦСКА и Литекс.

„Аз съм доволен, че в началото ще играем срещу много силни противници. Искам момчетата, които тепърва ще влизат в националния отбор и тези, които досега са били там да растат именно срещу такива отбори. Не искам да играем със слаби противници”, каза още Любо.

„Имам добра информация за футболистите в България, но нека сега да не коментирам, това което съм видял. Все пак съм треньор само от месец, но информацията, която съм събрал е достатъчна”, не поиска да влиза в детайли Пенев-младши за това, което е видял по българските терени.

„Аз лично не изключвам победа срещу който и да е противник, дори и срещу Италия. Ще имаме време да се подготвим. То няма да е много, но според мен ще е достатъчно. Ето защо самите футболисти трябва да полагат максимални усилия в клубните си отбори за да бъдат на ниво, когато са на лагер с националния отбор”, оптимистичен заяви националния селекционер.

„Ще го следя разбира се, както всички останали”, отговори през смях Любослав Пенев, какво би станало ако премиера Бойко Борисов стане „Футболист на годината” и поиска да играе в националния отбор.