България направи равенство 1:1 при гостуването си на Черна гора в петия си мач от Група G в квалификациите на Евро 2012, които май изглеждат окончателно загубени за нашия тим.

Три кръга преди края на надпреварата изоставаме на шест точки зад лидерите Англия и Черна гора, с които имаме и по-лоши показатели в преките двубои.

Въпреки че се нуждаехме от задължителна победа в Подгорица тимът на Лотар Матеус не показа, че се опитва да стигне до трите точки, а немският наставник сякаш бе доволен и на хикс, тъй като направи офанзивни смени чак в 84-ата и 88-ата минута, когато на местата на Христо Янев и Мартин Петров се появиха Цветан Генков и Спас Делев.

В титулярния състав на Лотар Матеус най-голямо впечатление направи присъствието на натурализирания бразилец Маркиньос, който направи своя официален дебют за България, след като взе участие в загубения двубой от Корсика.

На почивката резултатът бе 0:0, за което повече можеха да съжаляват домакините, тъй като нацелиха две греди след удари на Павичевич и Баша в последните пет минути на първото полувреме, което не предложи кой знае какви футболни достойнства на 12 000 зрители, изпълнили до краен предел стадиона в Подгорица.

По-настоятелната игра на домакините се материализира в 52-ата минута, когато Владимир Божович бе изпуснат в дясната зона на българската отбрана, овладя в наказателното поле и центрира към Радомир Джалович, който от шест метра с воле откри резултата.

В средата на втората част обаче се получи импулс в играта на българския тим и в 66-ата минута изравнихме, след като Петър Занев центрира добре отляво и Ивелин Попов от границата на вратарското поле прониза вратаря Младен Божович за 1:1.

До края на срещата играта бе сравнително равностойна, но нов гол не падна, като най-изгодното положение бе за нашите в 75-ата минута, когато Петър Занев центрира отдясно, а Станислав Манолев с глава от границата на малкия пеналт не уцели рамките на вратата.

Развитие на срещата минута по минута можете да видите ТУК!


ЧЕРНА ГОРА - БЪЛГАРИЯ 1:1

България: Николай Михайлов – Иван Бандаловски, Николай Бодуров, Иван Иванов, Петър Занев – Станислав Манолев, Стилиян Петров (46'-Чавдар Янков), Христо Янев (84'-Цветан Генков) – Маркиньос – Мартин Петров (88'-Спас Делев), Ивелин Попов.

Черна гора: Мл.Божович, Павичевич, (82'-Кашчелан ), Баша, Вучинич, Джалович, Петкович, Пейович, Зверотич (72'-Йоветич), Дринчич, Вл.Божович (76'-Фатич), Савич.

Стадион: Градски, Подгорица, 12 000 зрители.

Съдия: Алон Йефет (Израел).