Полузащитникът на Литекс Георги Миланов ще пропусне двата мача на младежкия национален отбор срещу Австрия. Евроквалификациите са на 10-ти и 15-ти ноември, като първия двубой е в алпийската страна, а втория в Ловеч.

Талантът мина днес ядрено-магнитен резонанс, след което стана ясно че той ще отсъства от терените 20-30 дни. Миланов осука коляното си по време на шампионатния двубой с Черноморец в събота. Освен него мачовете с австрийците пропускат вратарят Пламен Илиев, който е наказан за три мача и Атанас Дреновички - за един мач.

Новият старши треньор на националния отбор по футбол на България Любослав Пенев пък ще пътува с младежкия национален отбор за Австрия.

"Разбира се, когато има време Любослав Пенев ще бъде с нас. Това е част от новата ни стратегия за вертикална приемственост. По същия начин Александър Димитров, който е треньор на юношите до 17 години е мой помощник. Така всички национални отбор трябва да работят по една схема", каза на пресконференция днес селекционерът на младежите Михаил Мадански.