Селекционерът Лотар Матеус реши да повдигне настроението в националния отбор преди ключовата евроквалификация срещу Швейцария в събота. Световният шампион от 1990 година раздели част от отбора на 4 тима и организира състезание по джитбол между тях.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ТРЕНИРОВКАТА НА НАЦИОНАЛИТЕ!

По изричното настояване на Матеус в единия от отборите бяха само „старите кучета” – Стилиян Петров, Георги Пеев, Здравко Лазаров и дебютанта Борис Галчев. Срещу Тях се изправи тим съставен само от играчи на ЦСКА – Спас Делев, Костадин Стоянов, Иван Бандаловски и Румен Трифонов. Третият отбор в надпреварата бе избран от най-младите футболисти – Ивелин Попов, Николай Димитров, Иван Иванов и Владо Гаджев. Четвъртото каре се състоеше от Станислав Манолев, Цветан Генков, Николай Бодуров и Димитър Макриев.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ТРЕНИРОВКАТА НА НАЦИОНАЛИТЕ!

Надпреварата включваше мачлета всеки срещу всеки в рамките на седем минути. С актив от две победи и една загуба завършиха отборите на „старите кучета”, цесекарите и командата на Ивелин Попов. С три загуби турнира приключи отбора на Станислав Манолев. Турнирчето се състоя на кортовете на спортния комплекс в Правец.