България победи Беларус с 2:1 в контролна среща на Националния стадион "Васил Левски", първа за нашия тим за 2014-та.

Българите владееха изцяло играта до 30-та минута, а последните минути на полувремето отстъпиха малко инициативата, но се изявиха добре и в защита.

Беларус бе по-настоятелен и след почивката, но българският отбор пак включи на високи обороти в последния половин час от мача, и така си осигури успеха с 2:1, с по един гол в двете полувремена и попадение в края на мача за гостите.

ВИДЕО: България започна 2014 с победа над Беларус

източник: БГНЕС

Българският отбор стартира много атакуващо, като близнаците Миневи непрекъснато нападаха по крилата. Две положения в първия четвърт час се откриха пред дебютанта Андрей Гълъбинов, а в 14-та минута офанзивата на България даде резултат.

Георги Миланов засече от корнер, Веремко първо спаси, но бе влязъл с топката във вратата, и така нашият тим поведе.

Андрей Гълъбинов продължи да впечатлява в следващите минути и в 20-та дори нацели греда, след като излезе между двама защитници, стреля мощно и само напречната греда го спря да вкара нов гол. Освен че бе изключително остър в атаката на България, младият нападател на Авелино на няколко пъти изведе и свош съотборници на голови позиции, и само стражът Веремко и късметът покриха Беларус.

Едва след 30-та минута гостите започнаха да поглеждат към Владо Стоянов, но един удар на Витали Родионов и няколко центрирания не доведоха до нищо. Българският страж демонстрира класа в края на полувремето, когато спаси двете най-чисти положения пред себе си - удари на Драгун и Филипенко. Беларус осъществи сериозен натиск в заключителните 15 минути преди почивката, но добре групирани в защита, футболистите на Любо Пенев показаха стабилност и в тази фаза на играта.

ВИДЕО: България започна 2014 с победа над Беларус

източник: БГНЕС

Стартовият състав на Пенев за проверката бе Владислав Стоянов, Павел Виданов, Николай Бодуров, Йордан Минев, Ивелин Попов, Тодор Неделев, Веселин Минев, Георги Миланов, Гълъбинов, Симеон Славчев, Светослав Дяков. Още в началото на второто полувреме в игра се появи Митко Рангелов, а малко по-късно влязоха Манолев, Гаджев и Йордан Христов.

Беларус започна по-силно и след почивката, както и преди нея, но нямаше пробойни в българската защита, от които да се възползва.

България показа зъби отново, след като бе изминал вече четвърт час от полувремето. Няколко силни пробива по десния фланг доведоха до 66-та минута, когато една атака завърши с центриране на Манолев отдясно, и за Гаджев, оставен непокрит, бе лесно с глава да засече във вратата за 2:0.

Родните национали продължиха да атакуват в оставащите минути, а Любо Пенев пусна в игра още Христо Златински и Михаил Александров.

ВИДЕО: България започна 2014 с победа над Беларус

източник: БГНЕС

Капитанската лента след излизането на Ивелин Попов пък получи Станислав Манолев.

Митко Рангелов пропусна две нелоши положения след влизането си през второто полувреме, а до края на срещата не се стигна до нищо по-опасно пред белоруската врата.

В една от последните си контраатаки, Сергей Кривец успя да намали резултата, за крайното 2:1.