Президентът на Славия Венци Стефанов говори пред журналисти в дискусионен клуб „Футбол БГ” след разгромната победа на неговия отбор над Черноморец с 8:0.

 

По повод мача с отбора на Дражев Венци Стефанов заяви: „Няма излишни мачове в нашето първенство. За мен е важно, че треньорът заложи на по-млади играчи и се видя, че те имат качества.”

 

По повод участието на Черноморец в А група заяви, че „не може за едни БФС да е майка, а за други мащеха”, имайки в предвид, че отборът на Дражев е толериран от футболната централа.

 

„Нека всеки гледа в собствената си паница, а не да се рови в чуждите. Аз искам срещу големите отбори моите футболисти да се раздават. Честитя на господин Банев не толкова за резултата, а че доказаха, че срещу големите могат да се борят.

 

На въпрос за съдийството в България, Стефанов отговори:

 

„Само когато съдиите в България са на ниво, тогава футболът ще се оправи. Ристосков, Баничката и Генов са срам за българския футбол, докато те са там футболът ни ще затъва  Вчера двама от Левски трябваше да бъдат изгонени. Защо все трябва да се помага на големите отбори? Защо трябва винаги да са на колене българските съдии? Дали ще ме накажат от БФС за изказванията ми, на българския футбол няма да му стане по-топло или по-студено..”

 

„Готов съм да приемам стимули за нашия отбор, но за да побеждава, не и да поляга” – каза босът на „белите” относно подпомагането от други отбори - „Славия ще играе само за себе си в оставащите три кръга и за голмайсторската купа на Тодор Колев, нищо че това ще е единствената купа на Славия през сезона.”

 

По повод трансферите в Славия президентът на тима каза:

 

„Благо Георгиев не сме го пращали само в Светия синод. Благо Георгиев ще смени със сигурност клуба, а Митко Рангелов засега си остава в Страсбург.”

 

На въпрос дали сегашния треньор ще остане и през следващия сезон Стефанов заяви, че се надява Альоша Андонов да остане, но всичко ще зависи от последните мачове.

 

На въпрос свързан с националния отбор Венци Стефанов отговори:

 

„В националният отбор не трябва да се работи на парче. Това е светиня и за това не съм съгласен с назначаването на Станимир Стоилов. Трябва ни треньор за постоянно. Дано Мъри успее и да не се загуби още едно талантливо поколение. Вината за всичко е комплексна. Не трябват да се бъркат на треньора, той сам трябва да си носи кръста. Знам, че Херо е карал Стоичков насила Пеев и Янкович да играят, защото е върнал Стилиян Петров.”