„Контролите за националния отбор наистина са малко. Доколкото знам, не е имало много варианти. Така че няма какво да се направи. Ще се оправим и в тази ситуация”, заяви Велизар Димитров на събирането на националите преди контролата с Босна в сряда.

„Контролата с Босна определено ще бъде полезна. Мисля, че те са близки като начин на игра с Черна гора, с които стартираме квалификациите. Вече няма слаби отбори като изключим Лихтенщайн и Фарьорските острови. Всички играят на границата на възможностите си. Така, че вече няма контроли само за отбиване на номера”, сподели очакванията си за мача с Босна полузащитникът.

„Разбрах снощи за контузията на Валери Божинов. Просто не мога да повярвам как е възможно да се случи това. Но такъв е животът. Валери е млад и бързо ще се оправи”, добави халфът на Металург Донецк.

„Не съм запознат в детайли с това, което става в бившия ми клуб ЦСКА. Просто в последните месеци малко се изолирах. Доколкото знам сега момчетата са малко по-спокойни, защото в клуба опитват малко по малко да изчистват проблемите. Но като цяло ситуацията не е нормална за отбор като ЦСКА”, каза още бившият лидер на „армейците”.

„Привикнах много бързо към новия си отбор. Донецк е хубав град, хората ме приеха топло. Най-важното е, че играем добре и побеждаваме. Вече имаме пет поредни победи, а предишният рекорд бе три. Предполагам, че ще продължи и до следващия мач, а след това ще видим. Имаме тежко гостуване на Динамо Киев. Не са ни поставяли като цел шампионската титла. Хората в металург са реалисти и не се главозамайват от тези победи. Целите пред нас са да играем добре и да забавляваме феновете ни”, разкри ситуацията в новия си клуб Велизар.