Българският национал Велизар Димитров, който вкара единственото попадение при победата над Румъния заяви, че не е суеверен и не вярва на числата. На паметната за родния футбол дата – 17 ноември, която се помни в историята ни под името „Парк де Пренс”, футболистът с номер 7, вкара победния гол за „трикольорите”.

„Аз не вярвам на числа и дати, дали е 17-ти или 18-ти, ако играем по същия начин, пак щяхме да бием”, категоричен бе Велизар Димитров.

„Това беше мач от много високо равнище, радвам се, че отборът, който спечели беше нашият. И те имаха положения. Точно затова победата ни е още по-сладка. Каквото е минало не можем да върнем, така че …”

„За съжаление сами сме си виновни за това, което пропуснахме и не мисля, че сме по-слаб тим от тях. Имаме отбор, който можеше да играе на финалите. Основното, което ни попречи е злополучният мач с Албания. След това беше ясно, че Холандия и Румъния не могат да загубят”, каза футболистът на ЦСКА.

„Победата ни е ценна до толкова, доколкото да ни даде самочувствие. Като игра има кой да прави оценка, ще направим разбор, но най-важното е постоянството. С Трика разговаряхме. Той много обича ЦСКА и ни пожела успех”, завърши Велизар Димитров.