Бившият президент на БФС и ПФЛ Валентин Михов говори в съвместния сутрешен блок на Дарик и БНТ за националния селекционер на България Лотар Матеус и затова какво е нужно да се направи, за да тръгне представителния ни тим. Михов допълни, че скандала с националните след мача с Беларус е бил преекспониран.

Ето какво сподели Михов:

Ако искаме да променим манталитета на цял отбор, трябва да променим ядрото вътре. Примерно по линия, център-халф, халф-нападател. Да вземеш качество. За да има такива футболисти трябва някой да ги учи на тактика за две, три години.

Ние Лотар Матеус, когато и да го поканим все е късно. Ако е тук, трябва да подготвим със същия манталитет треньора на младежкия национален отбор, и в юношеския. Ако искаме да градим стратегия, както беше едно време, трябва ни еднотипен манталитет. Да не мислим на парче. За Матеус не съм оптимист във връзката поколение – треньор. Различни манталитети.

Дори и един гаф, който много го преекспонирахме относно момчетата, след мача с Беларус. И аз съм правил така като президент. Ще отидем до ресторанта, ще им позволим по едно малко пиене. Това не е страшно, а не да се крием по тоалетните и да запалим цигари, както едно време в училище. Трябва да бъдем заедно.

А срещу Матеус вече говорят 50-60 процента. Ако има още две години, трябва да му предложим нещо. Но ние какво можем да му предложим с нашия футбол, за да изискваме нещо. През 1994 година, един Стратег сглоби качествения отбор да не бъде  на групички. Но и те бяха стара школовка. Бързо се забравят обаче ветераните, треньорите, които възпитаха онова поколение. А сега такива треньори няма.