Българският бранител Валентин Илиев даде пространно интервю пред Гонг в навечерието на контролата Левски – Стяуа в Анталия. „Това е едно предизвикателство. Ние всички го приемаме обаче като една контрола преди важния мач с Твенте, който ни предстой в Лига Европа. Това е нашата първа контрола и ще се опитаме да дадем максимума. Не мисля, че този мач ще е по-сериозно предизвикателство за мен. В момента играя за Стяуа и дербито ни е с Динамо, както в България е Левски срещу ЦСКА. За нас най-важният мач е с Твенте”, отбеляза Илиев.

Бранителят отрече да е бил в контакт с ЦСКА през зимната пауза. „Категорично мога да заявя, че никой от ЦСКА не ме е търсил, нито президентите, нито Симонович. Няма такова нещо”.

„Семеен приятел съм с треньора на Левски. Костов е приятел с баща ми и майка ми. В добри отношения съм с някои момчета от Левски, все пак сме били заедно в националния отбор. Нормално е да си говорим, когато се видим в чужда за нас държава”, отбеляза бившият капитан на „червените”.

„Любо Пенев е голям професионалист, ако той не се справи в националния отбор, не знам кой би го сторил. Пенев е треньор с голяма перспектива. Имах възможност две седмици да работя с него, макар и неофициално, когато беше треньор на ЦСКА, а аз свърших по-рано сезона с Терек”, завърши Вальо Илиев.

Той сподели, че е съгласен с избора на Ники Михайлов за футболист на годината. Двамата ще се изправят един срещу друг в мачовете от турнира Лига Европа между Стяуа и Твенте.