Президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов заяви, че ако победим утре Кипър сме се класирали на 90% за световното първенство в ЮАР.

„Трябва да сме оптимисти. В мача срещу Ирландия момчетата дадоха всичко от себе си. За да бъдем оптимисти трябва да видим къде сме в класирането като държава”, коментира босът на ПФЛ.

„Футболът и спортът дават нещо на държавата и напук на всички постигаме нещо. Представянето ни бе достойно. Ние надиграхме Ирландия. Нека видим отстрани нещата къде е Ирландия в икономиката и къде сме ние. Какви стадиони имат те и какви ние”, добави Михов.

„Ако вземем мача с Кипър сме 90% на там, където сме се насочили. Този мач е решаващ, защото приемаме Ирландия, а и сме с мач по-малко от тях. Ако победим Кипър ще се приближим на там, накъдето сме тръгнали. Демонстрациите на феновете са следствие на нещо”, каза още шефът на лигата.

„Преди такава среща искам да сме позитивни. Климатът в националния отбор ми хареса. Видях едно професионално отношение и една тишина. Това, което видях там бяха реалисти и професионалисти. В най-трудния момент Стилиян Петров поведе националния отбор, така както трябва”, допълни президентът на Професионалната футболна лига.

„Всички, които играха дадоха това, което можаха. Стреснах се, когато ми предложиха да участвам във фото сесията. Това са сериозни хора и за мен е чест да участвам с тях в някакъв проект. С парите от хонорара ще облечем деца сираци, които са в тежко положение. 20 деца ще бъдат облечени безплатно. Това е част от нашата програма. След това ще облечем деца на загинали полицаи и пожарникари и го правим без смс-и. Аз пускам смс-и, но искам да видя резултата. Над 40-50 хиляди лева ще бъде стойността, за която ще облечем децата. Трябва да мислим позитивно със стратегия напред. Трябва да се подкрепяме и когато се критикуваме да бъде позитивно”, сподели Валентин Михов.