Според информация достигнала до руската информационна агенция ИТАР-ТАСС, Българският футболен съюз е поставил ултиматум пред селекционера на националния отбор Христо Стоичков.

Според изданието, Камата ще бъде отстранен от поста си ако изгуби точки в предстоящите два мача на „трикольорите” на 2 и 6 юни срещу Беларус.

Както е известно, два дни след нулевото равенство между България и Албания, от БФС продължават да не коментират случилото се и да не дават конкретна оценка на работата и бъдещето на Стоичков.

В материала на ИТАР-ТАСС, който е препечатан в редица други руски издания, пише, че „чиновниците в БФС и хилядите фенове са раздразнени от неубедителната игра на българите в квалификацията за Евро 2008 срещу Албания”.

„В случай на загуба на още една точка отборът на Христо Стоичков ще изпусне всички шансове за финалите на първенството, а оставането на треньора ще бъде безсмислено”, пише още в статията.

В материала се посочва и отказът на президента на БФС Борислав Михайлов да коментира темата „оставка на Христо Стоичков”, поне до момента, в който българският отбор все още има шансове за класиране на Евро 2008.