Въпреки, че футболната общественост в Румъния изцяло е насочила своето внимание към квалификация срещу Холандия, в северната ни съседка продължава психо войната с България.

В местния вестник „Проспорт” под заглавие „Българите ни правят мизерии” се разказва как играчът на ЦСКА Флорентин Петре не е бил допуснат да гледа една от тренировките на Димитър Пенев. Изданието не уточнява за кое точно занимание става въпрос, но вероятно случаят е от преди няколко дни, когато на базата на „армейците” в Панчарево, един след друг тренираха „червените” и нашите национали.

Припомня се и за измисленият, според румънците, скандал, при който у нас съзряха договорка на мача им срещу Албания. Уточнява се, че двубоят тази вечер в Констанца, ще бъде наблюдаван от помощник-треньора на тима ни Илиян Илиев и че доста български журналисти са акредитирани за него.

Легендата на Румъния Георге Хаджи призовава да не се разчита на двубоят в София на 17 ноември, тъй като тази дата е паметна за България и това щяло да донесе допълнителна мотивация за българите. „Румъния трябва да се класира още днес,” отсича Хаджи, който онзи ден бе сред главните герои в организирания мач на ниво ветерани между Румъния и Холандия, игран в Клуж.

Наставникът на северните ни съседи Виктор Пицурка пък допълва, само в едно изречение темата „България”: „Могат да ни победят само с дар от Господ!”