Валери Божинов е звездата на българския национален отбор, който тази вечер гостува на Малта в контролна среща, пише най-авторитетният местен вестник „The Times”, който отделя една страница на спаринга, като половината от нея е посветена на нападателя на Парма.

Това е напълно обяснимо, тъй като през сезон 1999/2000 година Божинов се подвизаваше в местния Пиета Хотспърс.

„Малта има специално място в моето сърце, имам много приятели, които винаги ме карат да се чувствам добре тук”, заявява Валери Божинов пред ежедневника.

Според изданието малтийците срещат един корав състав, в който личат имената на Божинов, Димитър Бербатов от Манчестър Юнайтед и капитанът на Астън Вила Стилиян Петров.

„Контролата срещу Малта е идеална възможност за България да се подготви за следващите квалификации. Много ни боли, че не се класирахме за световните финали. Ние имаме много силен тим, който обаче се провали в ключовите мачове по време на кампанията. Сега обаче ние очакваме с надежда квалификациите за Европейското и една победа над Малта ще бъде идеален старт за нас. Искам да изиграя един добър мач срещу Малта”, каза пред вестникът Божинов, който ще започне като титуляр срещу домакините.

„Трябва да покажа, че имам място в отбора. Не си правим илюзии, че това ще бъде лек мач. Малтийският футбол прогресира в последните няколко години и това рефлектира на представянето на националния отбор в мачове като този с Швеция. Със сигурност няма да подценим Малта”, завършва Валери Божинов коментара си за мача, който започва в 20:00 часа на стадион Хибърниънс Граунд в град Паола.