В Холандия са доволни от победата, но не и от играта на националния си отбор в европейската квалификация с България. Както е известно, „лалетата” се наложиха с 2:0 над „трикольорите” на „Амстердам Арена”.

„Победихме, но играта на селекцията на Марко ван Бастен не беше задоволяваща”, това становище на холандското електронно издание Planet Internet най-добре обобщава отзвука от вчерашния двубой.

„Показаното от отбора на Холандия във всяка една линия не задоволи, с такава игра сме далеч от успех на еврофиналите догодина. Добре, че в 18-та минута при 0:0 опасният Бербатов не можа да вкара с глава, след като бе изпуснат от бранителя ни Матийсен”, се казва още в материала.

Всекидневникът „Алгемеене Дагблад” също е критичен към играта на „оранжевите”: „Добре, че Марко ван Бастен призна след мача, че българите имаха доста шансове, в противен случай щяхме да помислим, че е сляп”.

„Слаб мач с малко достойнства”, отбелязва и електронното издание VoetbalPrimeur, като отличава играта само на автора на втория гол Рууд ван Нистелрой.