Години наред се наслагва мнението, че видите ли Димитър Пенев бил страшен късметлия. „Златното поколение” постигнало всичко най-вече, защото шансът блъскал по главата Стратега. Десетилетие по-късно късметът явно е изоставил треньора Пенев.

От днес реално Пената се връща начело на „трикольорите”.

Лошите новини не спират. Първо, има шанс Бербатов да пропусне мача с Холандия! Капитанът дори да се възстанови, ще е далеч от брилянтната си форма.

„Стратегическото” връщане на Божинов в националния тим, също се провали с гръм и трясък! Младокът тъкмо стъпи на пистата с висока скорост и лявото му коляно го вкара в бокса. Божинов е аут от мачовете през септември, в най-добрия случай.

България остана без пукнат централен нападател, а тази позиция никой не я мислеше.

Резервните варианти също са вън от играта. Домовчийски е контузен и неубедителен. Генков е тотално разцентрован в Русия. Централен нападател няма! Чиликов? Все пак е резерва на някоя от „перлите” в ЦСКА! В чужбина бележи Кушев, но това изглежда някак неприлично.

Всъщност БФС реши нещата генерално още преди няколко години с назначаването на актуалния треньор на Селта Виго. Положението е като в поговорката „Роди ме мамо с късмет, па ме хвърли на смет”!

Сега ни остава да се надяваме. Опциите са две - Бербатов да се излекува или Пенев да надуши нещо ново, с което да ни вкара в музиката. Бомба от сорта на Ивелин Попов, Наско Курдов или Мишо Александров. И все пак първият вариант е за предпочитане.

С нападатели или без, с отбор или без, Пенев е тук. Почваме ги от „средните хора” и ще „бързаме бавно”. Хубаво е, че и „шведците” ги няма. Купон да става, пък току-виж и работа станала!

Можеше и да е по лошо! Във Виго да не им лесно!