Бранителите Александър Тунчев и Лусио Вагнер са единствените двама футболисти в тима на България със здравословни проблеми преди мача с Италия в събота, обяви селекционерът Пламен Марков.

„Имаме двама проблематични състезатели в лицето на Вагнер и Тунчев, които днес ще направят последен опит да тренират с отбора. Надявам се състоянието им да е задоволително, така че да мога да разчитам на тях в утрешната среща”, каза Марков.

Наставникът отказа да разкрие, кой ще бъде титуляр на вратата на трикольорите - Димитър Иванков или Георги Петков. Добрите новини са свързани с Димитър Бербатов и Мартин Петров, които са на готови за домакинството срещу световните шампиони.

„Що се отнася за Бербатов – за него не е имало съмнение, че може да участва. При него имаше съвсем дребен здравословен проблем”, обясни треньорът на лъвовете.

„Хубаво че е, че Мартин е здрав и тренира наравно с останалите, въпреки че не игра в последния мач за Манчестър Сити. Липсва му игрова подготовка, не е играл близо месец. Надявам се, че с повече желание и повече мотивация той ще бъде този състезател, който сме свикнали да виждаме, и да допринесе за успеха ни”, каза Марков.