Тримата младежки национали Георги Йомов, Наско Милев и Венцислав Керчев се извиниха за поведението си на летището във Франкфурт след загубата от Люксембург в европейските квалификации.

Преди прибирането си в България тримата публикуваха клип в социалните мрежи, на което се вижда непристойното им държание.

Те бяха изслушани от Комисията по етика и феърплей, която ги предложи за наказание пред Дисциплинарната комисия на БФС.

„На тази среща се разбрахме какви ще бъдат последствията. Сега няма да казваме. Извинихме се за постъпката. Аз съм обиден за неща, които се изрекоха по наш адрес, които не са вярни. Това, което направихме е така, но няма нищо общо с това, което казаха за нас, че не сме защитавали фланелката и сме се подиграли с нея, защото няма нищо такова. Има мачове, които много сме се борили за тази фланелка. Само за това съм обиден, за нищо друго. Не виждам защо подценяваме Люксембург. Това, че сме паднали, не е приятно и постъпката ни не е правилна. Люксембург са доста силен отбор и доста напреднаха във футбола. Даваме си пример, че сме пример за подрастващото поколение“, коментира Йомов.

„Постъпката ни не е правилна. Остава ни като обеца на ухото. Съжаляваме за това, което направихме. И тримата сме виновни. Няма значение кой е снимал, кой е говорил или кой се е качил първи на тази количка. И тримата поемаме вината и заставаме зад постъпките си“, каза Милев.

„Много съжалявам и не беше достойно, защото бяхме с фланелката на националния отбор“, каза още Керчев.