Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов отлетя заедно с националния отбор за контролата с Португалия в компанията на други двама бележити бивши играчи – Ивайло Йорданов и Красимир Балъков. Последните идват в качеството си на гости, но това, което обединява и тримата, е фактът, че всеки от тях се подвизаваше в местното първенство.

Михайлов прекара два сезона и половина в Лига Сагреш, където изигра 29 мача за Белененсеш в периода 1989-1991 година. По средата на кампания 1991/1992 Михайлов преминава във втородивизионния френски Мюлуз, с което престоят му иберийската страна приключва.

Универсалният Ивайло Йорданов и Балъков имат далеч по-големи успехи със Спортинг Лисабон, където все още са със статут на легенди. Йорданов преминава в гранда преди началото на сезон 1991/1992, докато плеймейкърът пристига по средата на кампанията. През 1995 година те постигат дубъл с Купата и Суперкупата на страната, когато Балъков е обяен за най-добър играч в първенството. След тази кампания пътищата им се разделят – легендата на Етър преминава в Щутгарт, докато Ивайло Йорданов играе за Спортинг до края на кариерата си през 2001 година. През 2000-ата той успява да завоюва и титлата в шампионата, като завършва кариерата си с общо 312 мача и 63 попадения.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS