Бившият футболист на ЦСКА и румънски национал Еуген Трика заяви, че иска да се разпише във вратата на България по време на европквалификацията между двата тима в събота.

Трика и Флорентин Петре дадоха кратко интервю пред румънската медия "Проспорт" преди срещата в София.

Двамата бяха категорични, че напрежение между футболистите на България и Румъния няма, въпреки постоянните спекулации в пресата, информира БТА.

"Четирите години в България ми харесаха много, а и семейството ми се забавляваше също. Обмислях да завърша кариерата си там", заяви бившият нападател на българските Литекс и ЦСКА Еуген Трика.

"Въпреки това отивам в България, за да победя, защото се нуждаем от трите точки и да завършим на първо място в групата. Причината да се включа в отбора е за да играя, но ще уважа решението на Виктор Пицурка, ако реши да ме остави резерва. Желанието ми е да се разпиша във вратата на българите"", каза още той.

Дясното крило на ЦСКА Флорентин Петре също изрзи увереност във възможностите на северната ни съседка. "Мачът с България е официална среща и ние ще играем за победата, която ни е нужна. Въпреки че бяхме поставени под огромно напрежение, ние си заслужихме класирането за европейските финали догодина. В националния сме като едно голямо семейство", каза Флорентин Петре.

Отборът на Румъния се събра на лагер в понеделник в Могошоя преди заключителните мачове с България на "Васил Левски" на 17 ноември и с Албания на националния стадион на северните ни съседи в Букурещ на 21 ноември.