Легендарният български защитник Трифон Иванов похвали работата на своя бивш съотборник в националния тим и настоящ селекционер на България Любослав Пенев. Иванов отличи и Александър Тонев за представянето му с националната фланелка.

Туньо е лицето на Каменица ФЕНкупа 2013, но говори и за актуалните теми в българския футбол.

„Радва ме това, че националният отбор пое правилна позиция под ръководството на Любо Пенев. Радваме се и дано продължим в тази насока. Явно пътят, по който пое Любо Пенев дава своите резултати. С много дисциплина, с отстояване на постигнатото, с налагането на млади играчи. Влизат играчи, които имат по 1-2 мача в националния отбор и се доказват. Това е линията. Аз не давам съвети, Любо знае какво да прави, аз се радвам от страни. Да не прибързваме с класирането. Нека да си изиграем мачовете, както сме играли до момента. Има време да коментираме после“, каза Иванов.

Бранителят разкри и кой футболист му е направил най-силно впечатление. „Последният мач Тонев ми хареса много. Наложи се. Видяхте, че се даде всичко от себе си. Той е пример за подражание. Влиза втори мач, бележи голове. Пътят е налагането на млади футболисти, но преди да ги наложим трябва да ги изградим. Иван Иванов също е добър футболист, но му липсва малко опит. Сега го натрупа и се радвам, че имаме такива играчи“, каза Туньо.

Железният бранител коментира и ситуацията в Етър. „Етър го управляват други хора. Клубът е собственост на общината и на някакви хора. Явно и в момента започна да се прави ремонт на стадиона. Взели са решение и са отишли в Сливен“, каза Иванов.

Относно конфликта между Боби Михайлов и Христо Стоичков, Трифон Иванов заяви: „Не искам да се намесвам в конфликта между Ицо и Боби. Те са разумни хора, за да се разберат. Не трябва да вземам страна. Не съм запознат с този проблем изцяло“, завърши Трифон Иванов.