Старши треньорът на полския национален отбор по футбол Франтишек Жмуда се надява контролата с България да е преломния момент за нападателите му и те да се отпушат за 2010 година. Селекционерът има проблеми с контузени атакуващи играчи, но това не променя факта, че един от лидерите на тима Роберт Левандовски, не може да бележи в последно време. Именно Левандовски се очаква да води нападението на поляците, и всички разчитат на него да вкара на България.

 

22-годишният Левандовски е смятан за бъдещето на полския футбол, което според Жмуда не е особено бляскаво. Именно затова говори наставникът преди утрешната проверка с България. Жмуда заяви, че полските футболни шефове трябва спешно да се замислят върху развитието на младите играчи, тъй като има опасност през 2012 година националният отбор да е съставен само от застаряващи футболисти. Именно тогава Полша е домакин на Европейско първенство, заедно с Украйна.

 

Притеснението на Жмуда е, че Левандовски има само три гола в 17 мача за националния отбор, последният от които преди около година. „Надявам се, че това ще е краят на проблемите ни в атака,” отбеляза Жмуда преди мача с България. Той все още не е решил дали да започне с един нападател срещу „трикольорите”, или да пусне още един атакуващ играч зад Левандовски.