Генералният спонсор на „Отбор на надеждата” за втора поредна година осигури тренировъчен лагер на играчите от тима със специалисти от школата на Манчестър Юнайтед. Тренировките с представители на шампиона във Висшата лига в София са съществена част от подготовката на мъжкия и женския национален тим за предстоящото им участие на световното първенство за бездомни хора в Познан (Полша) през август.

Очаква се лагерът да бъде сериозен стимул за дамите от „Отбор на надеждата” преди заминаването им в неделя за Мюнхен. На 25 и 26 юни в германския град националките ще се включат в надпреварата за Европейската купа за бездомни хора. Там те ще срещнат съставите на Шотландия, Холандия и Германия.

Състезанието при мъжете ще е още по-оспорвано, тъй като в него ще вземат участие 12 отбора, но България няма да бъде представена в него.

Кампът с участието на треньори от Юнайтед беше открит в понеделник от легендарния защитник на „червените дяволи” Гари Палистър и продължи пет дни. В първите четири дни в тренировките участваха 120 деца от отборите класирани на първите три места в турнирите по футбол за момчета във възрастовите групи 5-и - 7-и и 8-и - 10-и клас от "Ученически игри“ 2012/2013 г.

Треньори на Ман Юнайтед готвят Отбор на надеждата за световното