Известният кондиционен специалист Трендафил Терзийски изгледа цялата тренировка на португалския младежки национален тим.

Журналистите от Португалия веднага разпознаха българския треньор, който преди години работеше в Спортинг Лисабон.

Терзийски разкри интересни детайли около работата и контактите си в Португалия.

„По време на престоя си в Спортинг имах щастието да работя с прекрасни специалисти, като Робсън, Мануел Жозе, Марио Перес - един бразилски треньор, който е играл с Кройф в Барселона, а по-късно дойде и Моуриньо. Всичко това за мен е един отличен спомен и страхотни контакти. Радвам се много, че Моуриньо продължава своята кариера. Нещата са доста сериозни и приятни”, заяви Трендо.

„Сега разговарях с треньора на младежите Касадор. Той е много сериозно име в Португалия. От школата на Кейрош е, който пък е помощник в Манчестър Юнайтед”, допълни кондиционният треньор.

„Когато бях в Иран, Моуриньо беше в София с Челси. Чрез дъщеря ми му пратих една книга с ценностите на България. Тогава това ни беше контакта, иначе не го притеснявам. Когато и да се видим, нашите взаимоотношения са си взаимоотношения на ниво”, отсече Терзийски.

„Бях доволен от работата си с Краси Балъков в Грасхопърс. Смятам, че той нямаше късмет и не му се помогна в Швейцария. Краси има голямо бъдеще в тази професия и той го показа”, продължи специалистът.

Според Трендафил Терзийски феновете на футбола, които ще посетят мача между Португалия и България ще видят много хубав футбол от страна на гостите. „Не познавам добре тези футболисти, но личи, че имат голямо бъдеще. В Португалия работят страшно много. Там има религия и футбол”, каза още Терзийски.