Един от водещите съдии в Европа – датчанинът Клаус Бо Ларсен, ще свири ключовата световна квалификация между България и Ирландия на 6 юни в София.

Скандинавският рефер е сред елита на УЕФА. Той ръководи последния финал за Суперкупата на Европа между Зенит и Манчестър Юнайтед през август.

През този сезон Бо Ларсен се справи с полуфинала от Шампионската лига между Манчестър Юнайтед и Арсенал, както и с четвъртфинала Ливърпул – Челси.

Арбитърът от Дания е свирил и на олимпийските игри в Атина през 2004 година, както и на Световното клубно първенство през 2007 година.

43-годишният Клаус Бо Ларсен рядко показва червени картони, като е привърженик на по-свободната и мъжка игра.

Двубоят от Група 8 на квалификациите за Световното първенство в Южна Африка през 2010 година между България и Ирландия е на 6 юни от 20:30 часа на Националния стадион „Васил Левски” в София.

Помощници на живеещия в Одензе Бо Ларсен ще бъдат неговите сънародници Андерс Норестранд и Хенрик Сьондерби, а съдийски наблюдател ще бъде швейцарецът Урс Майер.

Клаус Бо Ларсен е в групата от 54 елитни рефери, които ФИФА наблюдава изкъсо и ще избира между тях арбитри за Мондиал 2010.