Централният бранител на Апоел Тел Авив Елин Топузаков заяви в интервю за предаването „Голлиния”, че не е изненадан от повиквателната за мача на България срещу Швейцария.

„От доста време съм част от националния отбор. Имало е прекъсвания за известно време, но като цяло съм си в отбора. Имам около 30 мача за България, а със Станимир Стоилов сме постигнали много в Левски. Така, че очаквах повиквателна, защото съвместната ни работа беше успешна. Беше закономерно да работим заедно, надявам се да постигнем още успехи”, отсече Топчо за Гонг.

Един от любимите играчи на запалянковците, подкрепящи Левски, сподели, че се е чул със Станимир Стоилов, който се е интересувал от здравословното му състояние и моментната форма. „Говорихме за кратко. Пожелах му успех и му честитих назначаването. Повече ще говорим, когато се видим в Женева”, допълни Елин Топузаков.

„Чувствам се добре физически. Нямам никакви проблеми. В последния мач, който загубихме с 0:3 не играх, а в предната среща бях на терена на 90 минути”, разказа още защитникът.

„Не знам за някакви оферти. Единствено интерес имаше от страна на Сампдория, но нещата не се получиха. Може да стане през лятото. Аз имам мой човек в Италия, който движи нещата. Може да се получи и в друг клуб от Калчото. Този интерес е от доста време, много преди медиите да го тиражират”, каза Топузаков.

„Дали ще остана за дълго в националния зависи от мен самия. Ако се представям добре, ще играя и друг път за България. Мисля, че имаме добър отбор и класни състезатели. В Апоел са доволни, че с Митко Телкийски сме национали. В състава на Нигерия е нашият вратар, което също е добре за клуба. Тази година ще се борим за нещо сериозно. След последната загуба шансовете за титла намаляха. Тръпката да участваш в УЕФА си е нещо друго. Не искам да сме тим за местна консумация”, декларира Топчо.

Централният бранител призна, че никой от Левски не го е търсил, но пожела успех на „сините” и новото им попълнение Христо Йовов.

„Искрено се радвам, че Ицо се върна в Левски. За себе си не мога да говоря. Преди много пъти казвах неща предварително, които не ставаха. Убедих се, че не винаги става това, което ти се иска. Не знам накъде ще ме закара футбола. Искам, ако не играя в клуб от силно първенство, то поне да е състав с големи амбиции, който да играе всяка година в турнирите. Там тръпката е друга”, завърши Елин Топузаков, който е играчът с най-много мачове за български клуб в европейските клубни турнири.