Селекционерът на младежкия национален отбор на България Антони Здравков похвали момчетата си за последния им мач заедно. Те победиха Румъния с 2:0 в последната си битка в евроквалификациите. 

След като не намериха място за форума, повечето от тях вече нямат право да играят в младежката гарнитура. И според Здравков, те са показали хубава игра не само с Румъния, но и в повечето мачове от цикъла, с изключение на битката с Дания в Стара Загора преди няколко дни.  

"Смятам, че играхме по-добре от противника, опитахме да играем с трима бързи нападатели. Вкарахме два гола, но и пропускахме. В последните 10 минути помислихме, че сме победили и можеха да и вкарат. Но днес момчетата показаха друго лице", сподели Здравков и продължи: 

"Отборът на Дания беше по-добър от нас и това се видя. Трябваше да загуби с достойнство, а се предадохме в един момент тогава, което не трябваше да се случва", след което говори и за цялостното представяне на тима. 

"Аз смятам, че това, за което започнахме цикъла като цел, беше постигнато. Тук е моментът да благодаря на всички 27-28 момчета. С изключение на мача с Дания, нямахме друг слаб мач. От самото начало на мачовете знаехме, че всички тимове са равностойни, с изключение на Дания." 

"Момчетата трябваше да покажат, че имат възможности и заслужават място в мъжкия отбор и смятам, че тази работа я свършихме на прилично ниво. Изградиха хубав колектив, никога не сме имали проблем с дисциплината", сподели Здравков, след което похвали колектива в тима. 

"Винаги помежду им тези момчета се поздравяват, няма разпри на терена, дори когато играят един срещу друг в Първа лига. Винаги съм казвал, че нашите юноши и младежи имат качества, всичко зависи колко играят и как се представят. Не смятам, че правилото за играч до 21 години тежеше толкова на клубовете и трябваше то да остане", заяви Здравков и накрая говори и за договора си с младежкия национален тим. 

"Не мога да кажа нищо за договора си, той е в сила. Когато изпълкомът се събере и той ще реши дали ще остана или ще ме сменят. Тръпката е голяма, виждаш как тези момчета стават по-големи и да си съпричастен с тяхното израстване, мисля че е достойно", завърши Тони Здравков.