Селекционерът на младежкия ни национален тим Тони Здравков изрази оптимизъм, че отборът ни може да се пребори за второто място в своята група и да се добере до решителен бараж за класиране на Евро 2019. Днес България записа първа победа от началото на квалификационната кампания, надделявайки с 3:1 над Черна гора в Стара Загора.

„До първия гол бяхме припряни и напрегнати. Липсата на точки попречи на футболистите ми, бяхме припряни. Голът окрили футболистите и те показаха, че имат умения и могат да играят футбол“, сподели Тони Здравков след мача.

Младежите изковаха първа победа в квалификациите за Евро 2019

„В началото Черна гора имаше няколко контраатаки, но защитниците и вратаря се справиха. В днешния мач имаше две неща, които се бяха слели в едно – прегаряне и притеснение“, добави той.

Този мач беше най-резултатния и най-качествен като точков актив. В мачовете с Казахстан играта ни се получаваше, но ни липсваха някои играчи. Искрено се надявам, че тази победа ще снеме от напрежението върху момчетата.“

„Въпросът е ние да печелим всичките си двубои до края на кампанията. За мен е напълно постижимо второто място. Смятам, че първото място е предопределено за Франция, останалите имат шансове за втората позиция. Аз нищо няма да мога да променя до следващия мач, защото футболистите няма да тренират с мен, а ще тренират с клубовете си. Искам тези момчета да играят повече за клубовете си. Виждате, че тези, които играят повече играят и добре в националния отбор. Другите се притесняват. Това днес не беше оптималният ни вариант. Липсваха ни някои играчи. Това е национален отбор, дори и да липсва някои, трябва да се опитаме да го заместим с други момчета“, каза още специалистът.