Старши треньорът на младежкия национален отбор Антони Здравков се притеснява най-вече от контузиите в отбора, както и от липсата на достатъчно контролни мачове преди квалификациите с Уелс и Люксембург.

Преди лагера на тима ни селекционерът се спря пред журналистите, за да сподели мнението си за предстоящите двубои.

„Моите очаквания са всички да са здрави, защото вече двама души излязоха от строя принудително. Надявам се и след днешните мачове, които остава да се изиграят да няма изненади откъм контузии и всички да се появят в Стара Загора здрави. След това ще продължим по същия начин като досега – да търсим победа и в двете срещи“, сподели Здравков.

„Двата предстоящи мача са еднакво важни. Тъй като и Люксембург не е отбор за подценяване. Колкото до Уелс, ситуацията се повтаря, с едно изключение, че вече изиграхме 5 официални мача и две контроли. Но от месец ноември насам не успяхме да се съберем, да изиграем поне една-две контроли, въпреки че имаше такава възможност през февруари. Това ме притеснява най-много, че дълго време не сме се събирали.“

„Въпреки всичко, смятам, че с отборен дух, колективна игра и раздаване на терена имаме шансове да се справим с двата противника. Искаме да се класираме, затова е съвсем реално, дано да бъде така. Не смятам, че трябва да изненадаме противниците си, смятам, че трябва да ги надиграем“, завърши селекционерът на младежите.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS