Ден преди решителния двубой срещу Франция в Стара Загора, селекционерът на младежкия национален отбор на България Антони Здравков изрази оптимизъм, че националите ще се представят достойно срещу фаворита в квалификационнната група за Евро 2019.

"Атмосферата в отбора е добра и се надявам утре да се представим достойно. Класата на противника е безспорна, но ние ще се опитаме да му се противопоставим и да играем като равен с равен. Вярваме в силите си. При всички положения ще търсим победа, макар че и евентуално равенство ще се приеме положително. Но ние излизаме за трите точки", заяви Тони Здравков.

Треньорът сподели, че не очаква отпускане от страна на френския тим, въпреки че "петлите" на практика са си гарантирали първото място в групата. "Във френския състав има доста сериозни имена. Няма как да ни подценят. В техния лагер имаше малък скандал, свързан с отказ на един футболист да се отзове на повиквателната и дори Дидие Дешан взе отношение, но не вярвам това да повлияе по някакъв начин на играта им. Напротив - всеки ще иска да се докаже. Те разполагат с два равностойни отбора в тази възраст и не мисля, че отсъствието на даден футболист може да им се отрази", каза още селекционерът на България, цитиран от официалния сайт на БФС.

В българския тим няма проблеми с контузени футболисти и Здравков ще може да разчита на всичките си избраници за двубоя.

Мачът е от 19 часа в петък на ст. "Трейс Арена" в Стара Загора, а дори частичен успех ще е изключително ценен за амбициите на България U21 за класиране на второ място в квалификационната група.

Нашите в момента са на четвърта позиция, на две точки зад втория Словения, а до края на борбата ни предстоят още 4 двубоя. 

"При добро представяне и положителни резултати от наша страна, можем да пратим Люксембург на последното място в групата и точките, които загубихме срещу тях, да нямат значение за крайното класиране", изрази оптимизъм Здравков.