Селекционерът на младежкия ни национален отбор по футбол Антони Здравков заяви, че неговите момчета ще дадат всичко от себе си, за да победят Уелс в предстоящата им евроквалификация. Наставникът не смята, че двубоят в Стара Загора на 25 март ще има решаващо значение за крайното подреждане в групата, но е един добър шанс пред нашия тим да оглави класирането.

„Лъвчетата“ загубиха гостуването срещу Уелс на старта в цикъла с 1:3, след което дойдоха победи над Румъния, Люксембург и Армения. Загубата ни с 0:1 от Дания през октомври завърза битката за първото място, където се намира Уелс с 11 точки от 5 мача (България има 9 точки от 5 мача).

„Проблеми дотук няма, абсолютно всички футболисти тренират нормално. Подготовката върви добре, всичко, което е било планирано до този етап, се изпълнява, така че се надявам всичко да върви по същия начин и за напред“, каза Здравков.

„Бих използвал по-точно думата „ключов“, тъй като Уелс е лидер в групата. Ако ние направим така, че да победим, ние ще се превърнем в лидери. Това ще е по-добре за самочувствието и играта на момчетата.“

„За състава съм наясно на 100 процента и това е нещо съвсем нормално. В лагера са 20 души. Игровите минути, които получават повечето от тях, смятам, че са добри. Когато получат шанс да играят, те се опитват да докажат, че имат право да бъдат на терена не само заради правилото за задължителното присъствие на бългалски футболист до 21-годишна възраст. Някои играят по-малко, но това е нормално за футболисти на тази възраст. Определено смятам, че при нас колективът е добър. Наблюдавам какво е отношението на момчетата помежду им не само в хотела, а и в тренировките, най-вече в мачовете. Доста сме задружни. Винаги има емоции и положително настроение, което е много важно.“

„Истински се надявам, че тези, които са тук в момента, ще направят така, че да не се усети липсата на онези, които бяха повикани при мъжките национали. Бих призовал хората, които обичат футбола, да дойдат на стадиона. Дано да бъдат добра бройка – 4 или 5 хиляди – и да подкрепят отбора в този доста ключов мач“, добави Здравков.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS