Крилото на Лех Познан Александър Тонев и защитникът на Черноморец Бургас Георги Терзиев ще останат в представителния ни тим и за европейската квалификация с Уелс във вторник, научи Гонг. Последният мач за България от кампанията е от 21.05 часа на Националния стадион „Васил Левски”.

Първоначалната идея на селекционера Михаил Мадански бе карето от младежкия национален отбор да се присъедини към съотборниците си за евроквалификацията с Люксембург в Ловеч във вторник. Многото контузени в представителния ни тим обаче принудиха треньорския щаб да остави Тонев и Терзиев при мъжете. Към младежкия национален отбор днес се присъединиха съотборниците в Литекс Александър Цветков и Георги Миланов. Последният напусна терена при загубата с 0:3 от Украйна в контролата снощи контузен, но травмата му не е тежка и той ще бъде на линия за двубоя на младежите с Люксембург.

Днес към лагера на А отбора ни се присъедини бранителят на Левски Йордан Милиев. Той бе в списъка на резервите и бе повикан по спешност заради контузиите на защитниците от ЦСКА Иван Бандаловски и Пламен Крачунов. Освен тях от групата за двубоя с Уелс отпадна още един травмиран – халфът на турския втородивизионен Касъмпаша Георги Сърмов. Така групата, която ще се готви за мача с Уелс бе сведена до 19 футболисти.

Националите ще направят възстановителна тренировка днес в Правец, след което ще бъдат пуснати в почивка до неделя следобед.