Хърватинът с български паспорт Игор Томашич ще играе за България срещу Ейре в Дъблин. Защитникът призна в интервю за Гонг, че е получил повиквателна по факса, а след разговор със селекционера Станимир Стоилов е казал „Да” и ще помогне на „трикольорите”.

„Това е истина. Получих факс с покана и я приех, защото поговорих с г-н Станимир Стоилов. Вече играя редовно за Макаби Тел Авив. Вчера победихме, а аз бях на терена 90 минути. Знам, че има контузени футболисти като Сашо Тунчев и Ивайло Петков, съгласих се да помогна в този момент. На нас ни трябват точки и победа срещу Ейре”, заяви специално за Гонг Игор Томашич.

„Дълго време мислих върху предложението, защото вече веднъж се бях отказал. Не се връщам само заради това, че Стоилов е селекционер на България. Прекарах три години и половина в България. Те бяха прекрасни, може би най-добрите в кариерата ми. Продължавам да следя, какво се случва в Левски и националния отбор. Поддържам контакти с много хора. Важно е да се помогне, защото има контузени футболисти”, отбеляза хърватинът Игор Томашич.

На въпрос дали е забравил сътрудничеството в отбрана с Елин Топузаков, Томашич отговори така: „Честно да ви кажа не искам да говоря за това, дали ще играя, или пък не. Да оставим треньорът сам да си направи състава”.

„Чувствам се много добре в Макаби Тел Авив. За съжаление отборът не е на нужното място. Това е все едно Левски да е седми в класирането на България. Лека-полека се оправяме”, продължи за Гонг Игор.

Централният защитник не скри, че се радва на успехите, които постигат футболистите на Апоел Тел Авив Топузаков и Телкийски. Томашич не скри, че бившите играчи на Левски се виждат почти всеки ден.

„Чувам се редовно с Тасевски, Сърмов и Даниел Боримиров от Левски. Следя какво прави отборът. Казвате, че Левски е на първо място. Аз искам да попитам, къде трябва да бъде Левски, освен на първата позиция? Следя какво става най-вече чрез интернет и вестниците. Има още много мачове, но всичко си зависи от тях. ЦСКА отпадна за Купата, така че Левски може по-лесно да спечели дубъл”, завърши бившият бранител на „сините” от София.