Защитник на Макаби Тел Авив Игор Томашич потвърди пред Гонг, че се отказва от националния отбор на България, заради трудните пътувания до Израел и умората, която се натрупва.

„Да, точно така е, отказах се от националния отбор. Реших го миналата неделя и се обадих на Пламен Марков. Той не беше доволен. На всеки треньор не му е приятно, когато някой се откаже”, каза Томашич.

„Причината е пътуването и връщането в Израел, както и аклиматизацията към времето тук. Не се чувствах на 100% и се запитах, дали мога да го правя и дали има смисъл, дали мога да се раздавам изцяло и на двете места, и просто няма смисъл.”

„Марков се опита да ме разубеди, но аз останах на моето мнение. Знам, че имаме голяма възможност да се класираме на световно и какво мога да пропусна, но щом не мога да съм на моето ниво, няма да съм полезен нито в националния отбор, нито в клубния”, добави роденият в Хърватия бранител.

Томашич обяви, че продължава да след ситуацията в Левски, където игра до това лято и подкрепи новия наставник Емил Велев, който бе помощник треньор по времето на защитника на Герена: „С него сме работили заедно три години и половина. Велев може да се справи. Всяко начало е трудно. На него ще му е още по-лесно, ако има подкрепата на феновете. ”

Игор Томашич направи и съпоставка между футбола в Израел и в България: „Тук няма толкова дефанзивен футбол, както в България, където някой отбор идва, затваря се и чака на контраатаки. Тук последния може да бие първия. Тук никой не атакува съдиите, които и тук правят грешки.”