Националният "Отбор на надеждата" ще се изправи срещу трите възможно най-силни съперника на европейското първенство по стрийт футбол за хора в неравностойно положение още в груповата фаза на турнира, който ще се проведе във Вроцлав, Полша от 15 до 17 юли. Жребият отреди българският тим да срещне в група "А" на състезанието съставите на Полша, Украйна и Литва. За 11 години от създаването си „Отбор на надеждата“ няма нито една победа срещу литовците. В състезанието има още 12 тима, разпределени в 3 групи.
 
Представителният български отбор тръгва днес за континенталния шампионат в състав от четирима столичани и четирима играчи от други градове – един от Сливен, двама от Петрич и един от възпитателно-училище интернат "Ангел Узунов" в град Ракитово. В селекционните турнири, които се проведоха на Национална футболна база "Бояна" през последните 2 месеца, взеха участие общо 76 играчи от цяла България. Представителният "Отбор на надеждата" проведе осемдневна подготовка от 6 до 14 юли в "Бояна" и ще замине за Полша тази вечер.
 
Участието на българския тим в европейския шампионат е вследствие на факта, че за трета поредна година световното първенство по футбол за бездомни хора (Homeless World Cup) не се провежда, заради пандемията от коронавирус COVID-19. За домакин на социалния Мондиал тази година беше избран Ню Йорк, но опасенията за нова вълна от заболяването през септември отложи турнира за догодина.