Младежкият национален отбор на България записа тежко поражение с 1:3 като гост на Русия в квалификация за Евро 2015. Момчетата на Михаил Мадански сами усложниха положението си, след като се наложи да играят с човек по-малко повече от 70 минути. Двубоят от Група 2 се игра на стадион „Арена Химки“.

Неприятностите за „трикольорите“ ни започнаха още в 18-та минута. Ангел Грънчов влезе в съприкосновение с Константин Базелюк в наказателното поле при спорна ситуация, а главният рефер веднага наказа българина с червен картон. Точен от дузпата бе Владимир Обухов, който стреля точно в левия ъгъл.

В 4-та минута от добавеното време на първото полувреме младежите ни успяха да изравнят. След подаване в наказателното поле, се получи разбъркване и неразбирателство сред руските бранители, а Александър Колев се оказа точен за 1:1.

След почивката Александър Козлов успя да избяга от защитник по левия фланг и центрира прострелно, Владимир Обухов пое топката, реши да не стреля веднага, а да сложи топката на левия си крак, след което не остави шансове на българския страж за 2:1 в 48-та минута.

Последното попадение в двубоя дойде в 63-та минута. Константин Безелюк намери коридор между централните защитници на българския тим, обработи топката и стреля в далечния ъгъл за 3:1 от около 15 метра.

Русия оглави Група 2 с 9 точки след успеха над България. Момчетата на Михаил Мадански заема втората позиция в потока със 7 точки. Следват тимовете на Дания, Естония, Андора и Словения.