Защитникът на Черноморец Георги Терзиев ще бъде на разположение на младежкия национален селекционер Михаил Мадански за за двете европейски квалификации с Андора, които ще бъдат на 1 и 5 юни. Домакинският сблъсък с Андора е от 19:00 часа на 1 юни и ще се играе в Ловеч. Гостуването на същия съперник е на 5 юни и стартира в 18:00 часа наше време.

Централният бранител получи повиквателна и от селекционера на А отбора ни Любослав Пенев за контролите с Япония и Казахстан, но след допълнителни разговори между спортно-техническото ръководство на младежкия тим и спортно-техническото ръководство на мъжкия национален отбор, проведени в края на миналата седмица, бе взето решение той да започне квалификациите със състава на България до 21 години.

Бранителят се замеси в сериозен пътен инцидент на 19 май в Сливен, при който блъсна с колата си 16-годишно момиче на пешеходна пътека. От футболната централа увериха Гонг, че оставането му в селекцията на Михаил Мадански няма нищо общо с въпросният инцидент.