Полузащитникът на българския национален отбор Димитър Телкийски ще пропусне гостуването на световния шампион Италия тази сряда. Мечо получи втория си жълт картон в световните квалификации в събота срещу Черна гора и няма да може да вземе участие срещу „адзурите”.

Първото официално предупреждение Телкийски получи в домакинството на Ейре на 6 юни. Наказанието му ще бъде поредният удар върху селекционера Станимир Стоилов, който почти сигурно няма да може да разчита на невъзстановения от контузия Живко Миланов.

Халфът на Амкар Перм се включи много силно в мача с черногорците спечелен с 4:1. Мечо влезе на почивката на мястото на Кирил Котев и само четири минути по-късно изведе България напред в резултата – 2:1. Телкийски получи официално предупреждение от финландския съдия Тони Асумаа пет минути преди края на редовните 90.

Новината бе потвърдена и от щаба на националния тим. Телкийски ще бъде освободен след последната тренировка на отбора днес, а на негово място селекционерът Мъри Стоилов няма да вика нов футболист.