Един от водещите български мениджъри Лъчезар Танев не скри, че е оптимист преди двубоя между Ейре и България в Дъблин. Според импресариото на националите им трябва стегната и добра колективна игра.

„Винаги съм бил оптимист. Трудно е да бъдат заменени отсъстващите футболисти. Не трябва да даваме възможност на Ейре да се организира. Те притежават много добър футболист от ляво на атаката. Освен това всички знаят, колко класен футболист е Роби Кийн. Силни са във въздушните двубои. Със сигурност Станимир Стоилов ще се опита да внуши на отбора своето виждане за футбола. Даже смятам, че вече го е направил. Един треньор е зависим от резултатите, това важи и за футболистите. Стоилов се доказа на клубно равнище, а сега трябва да го направи и като национален селекционер. Надявам се в бъдеще да разполага със здрави играчи и да направи един отбор, на който да се радваме, с който да се гордеем. Смятам, че вариантът Станимир Стоилов да води националния и Литекс, не е най-правилният. Нито за него, нито за Литекс, нито пък за националния отбор. Това е моето мнение. Той има поети ангажименти. Не може да поставя условия за напускане, преди да приключи сезона. В лицето на Гриша Ганчев Стоилов има един поддръжник. Това е човек, с който Стоилов винаги може да отмени мисли. От лятото трябва да решат неговото бъдеще”, заяви специално за Гонг и предаването „Голлиния” Лъчо Танев.

„Въпреки еуфория и естествения дух за победа, който ирландците имат, аз очаквам Трапатони да ги е променил. Те ще изчакват всеки удобен момент по време на мача. Те ще се пазят от една хазартна игра. Ще играят на сигурно и ще чакат своя момент”, допълни футболният импресарио.

„Помня добре мачът с Ирландия преди двайсетина години. Тогава стадионът в София беше пълен. Валеше много силен дъжд, теренът беше труден. Вкарах няколко минути преди края от дузпа, за която ако не греша бе спънат Наско Сираков. Тогава играх много силно, бях във форма. Изпълнявах дузпи и бях уверен. Отборът ни беше много качествен, но му липсваше опит. Част от тези футболисти, бяха част от поколението на четвъртите в света по-късно. Нивото и колективът бяха доста високи. Треньор ни беше Христо Младенов, Бог да го прости. Той беше изключителен човек и специалист. Помощници му бяха Христо Бонев и Иван Кючуков”, спомни си бившият национал Танев победата ни над Ейре с 2:1 в София в квалификации за Евро 1988 г.