Мениджърът Лъчезар Танев сподели в интервю за Гонг, че според него най-добре е българин да води националния отбор.

 

„Аз мисля, че най-правилният избор е българин. Знаете, кои са свободните треньори в момента, а и тези, които не са свободни. Ние нямаме достатъчно качествени специалисти, така че изборът не е голям. Сравнявайки ги с треньорите в Европа, не виждам голям брои подготвени в България специалисти. Изборът пред Боби Михайлов и Изпълкомът е лимитиран. Ако не се стигне до избор на българин, то нещата стават още по-сложни с чужденците. В чужбина добрите треньори са ангажирани или много скъпи”, коментира футболният агент Лъчезар Танев.

 

Мениджърът допълни, че в графата „български треньори” поставя и актуалния селекционер Димитър Пенев. Лъчезар Танев сподели още за Гонг, че очаква оферти към вратаря на България Димитър Иванков.

 

„Бешикташ търси вратар от две години. Нито с него, нито с мен е контактувано по този въпрос. Иванков е в много добра позиция, защото договорът му изтича през юни месец. Така, че ако поддържа добро ниво ще има оферти за Димитър Иванков”, разкри Лъчо Танев по телефона от Испания.

 

„Видях се със Свен Йоран Ериксон преди десетина дни и не ми е споменавал, че се е ориентирал към някои български играчи. Това разбира се не значи, че няма да вземе такъв. Големите суми за трансфери лесно се пишат по вестниците, но наистина Манчестър Сити притежава достатъчно средства. Преди всичко ще търсят един класен централен нападател, доказан с голямо име, а аз такъв не виждам в България”, коментира още Лъчо Танев.

 

„Ериксон е изключително доволен от Мартин Петров. Оценява го като голям професионалист, с който се работи лесно и може да води отбора. Въпреки контузията на Божинов, Ериксон разчита на него за в бъдеще и се надява да се възстанови по най-бързия начин. Така, че поне там първоначалните впечатления са доста добри”, завърши Лъчезар Танев.