Известният български мениджър Лъчезар Танев заяви, че БФС ще трябва да плаща по един милион лева на година на доказал се чуждестранен треньор, за да стане той национален селекционер.

„Сигурно се обсъждат някой имена за нов национален селекционер, но готов вариант няма. Мисля, че най-резонното е Борислав Михайлов от името на БФС да изчака Конгреса и след това да обяви новият национален селекционер, но със сигурност той трябва да има на разположение една чужда и една българска кандидатура”, коментира Танев.

„Ако някой наистина може да влияе върху националния отбор са клубовете. Не е логично едно ръководство преди избори да обяви името на новия национален селекционер. Аз съм сигурен в победата на Борислав Михайлов, но това може да създаде проблеми на евентуалното ново ръководство”, добави мениджърът.

„Доказал се чужденец ще струва на БФС между 800 хиляди и един милиона лева на година. Аз се старая да предлагам наши играчи. Качеството не е толкова голямо, но има няколко футболисти, които могат да играят в западна Европа. За Хичо винаги е имало интерес и конкретни предложения. Той трябва да се концентрира върху футболните си изяви и ако не зимата, то лятото със сигурност ще има добри възможности за него”, каза Лъчо Танев.