Младежкият национален отбор на България до 21 г. претърпя съкрушителна загуба с 1:7 като гост на Дания в европейска квалификация, която бе без значение за класирането на нашия тим.

Младежите ни нямаха никакви шансове и преди този мач и завършват четвърти в групата си с 9 точки, зад Дания с 26, Русия с 22 и Словения със 17 и пред Естония също с 9 и Андора с 1 точка.

Тимът, воден от временния селекционер Павел Панов, остана с 10 души още в 22 минута, когато за груб фаул бе изгонен Хубчев.

По това време домакините вече бяха повели в резултата с 1:0 чрез Андерсен в 18-ата. До почивката датчаните вкараха нови три гола отново чрез Андерсен в 32-ата, Дурмиси в 36-ата и Вестергаард в 42-ата.

В 49-ата минута Антон Карачанаков от фаул вкара единствения гол за България, но серията на домакините продължи.

До края на мача северняците нанизаха още три попадения във вратата на Господинов чрез Бергреен в 65-ата, Бехере в 67-ата и Зохоре в 78-ата, фиксирайки унизителната загуба на младежите на България на 1:7.

„Героите“, играли с трикольора на България в този мач, бяха: Господинов, Марем /Станоев/, Хубчев, Малинов, Васев, Колев /Дрянов/, Чунчуков /Колев/, Чочев, Горанов, Карачанаков и Цонев.

В друг мач от нашата група Русия победи Андора с 5:0.